Skok na osrednjo vsebino

}

Delovni čas

PONEDELJEK – PETEK od 06:00 do 17:00

1. in 3. SOBOTA v mesecu od 08:00 do 12:00

Ostale dni, prazniki – ZAPRTO

+386 (0)2 545 93 10

info@cerop.si

Direktor: Simona Biro

Pokličite nas

+386 (0)2 545 93 10

Logo CEROP

Pišite nam

info@cerop.si

CEROP Puconci

Na posvetu bo predavala tudi naša zaposlena doc. dr. Tanja Bagar
Aktualno
Odpadki
VABILO NA STROKOVNI POSVET »KROŽNA MESTA IN REGIJE«
SPOŠTOVANI PREDSTAVNIKI OBČIN, OBČINSKIH UPRAV IN JAVNIH PODJETIJ! Podjetje SOL.LEX.SUS, d.o.o. organizira v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota 1. REGIONALNI STROKOVNI POSVET »KROŽNA MESTA IN REGIJE« v okviru EU projekta LIFE IP RESTART.

EXPANO, Bakovska ulica 41, 9000 Murska Sobota

PONEDELJEK, 2. 10. 2023, med 9.30 in 16.00 uro

Dogodek įe organiziran v sklopu projekta LIFE IP RESTART in įe zato prost kotizacije.

Predavateljica je tudi naša zaposlena doc. dr. Tanja Bagar.

Prosimo Vas, da se prijavite na posvet najkasneje do 22.9.2023 na e-naslov lazar.nusa@gmail.com.

 

Posvet LIFE IP RESTART vabilo in program

Podjetje SOL.LEX.SUS d.o.o. je projektni partner v slovenskem projektu LIFE IP RESTART, čigar koordinator je Ministrstvo za okolje in energijo, kjer je največja pozornost namenjena področjem, na katerih Slovenija ne dosega ciljev Evropske unije, to je zmanjšanje količin odpadkov za zagotavljanje čim večje snovne samozadostnosti, večje krožnosti v sektorju predelave odpadkov in s tem zmanjšanje ogljičnega odtisa.

Namen Akcije C14, v sklopu katere se organizira 1. regionalni strokovni posvet Krožna mesta in regije, je doseči organizacijsko krožnost in trajnost v javnem sektorju, ki oblikuje politike trajnostnega in krožnega razvoja ter izvajanje teh politik prenaša tudi v gospodarstvo in med državljane. Cilj akcije in s tem tudi posveta je sprememba vsakdanje miselnosti javnih in para javnih akterjev iz linearne v krožno in iz toge v prožno. S tem bo inherentno omogočen lažji in hitrejši prehod slovenske družbe iz linearne v krožno, hkrati pa bo v celoti omogočeno izvajanje ciljev Nacionalnega programa ravnanja z odpadki in Programa preprečevanja nastajanja odpadkov, kakor tudi kožni prehod.