Skok na osrednjo vsebino

}

Delovni čas

PONEDELJEK – PETEK od 06:00 do 17:00

1. in 3. SOBOTA v mesecu od 08:00 do 12:00

Ostale dni, prazniki – ZAPRTO

+386 (0)2 545 93 10

info@cerop.si

Direktorica: Simona Biro

Pokličite nas

+386 (0)2 545 93 10

Logo CEROP

Pišite nam

info@cerop.si

CEROP Puconci
Vzdolž celotne linije sortiranja je nameščen zbirni transporter. Zbirni transporter je v kanalu tako, da je zgornji rob transporterja v nivoju  tal. Zbirni transporter prenaša material v balirno stiskalnico.  Z ene strani zbirnega transporterja so nameščeni boksi, preko katerih se s pomočjo kolesnega nakladalnika polni zbirni transporter s prebranimi frakcijami odpadnega materiala. Druga stran transporterja […]

Vsebina je v pripravi.

Vzdolž celotne linije sortiranja je nameščen zbirni transporter. Zbirni transporter je v kanalu tako, da je zgornji rob transporterja v nivoju  tal. Zbirni transporter prenaša material v balirno stiskalnico.  Z ene strani zbirnega transporterja so nameščeni boksi, preko katerih se s pomočjo kolesnega nakladalnika polni zbirni transporter s prebranimi frakcijami odpadnega materiala. Druga stran transporterja pa je namenjena za polnjenje z materialom, ki je dostavljen v baliranje in ga ni potrebno poslati skozi proces sortiranja.

Balirka je stiskalnica, ki z veliko silo (80ton) stiska material v bale. S tem procesom se za nekajkrat (odvisno od vrste materiala) zmanjša volumen. To omogoča manjši prostor skladiščenja in cenejši transport do uporabnikov. V vsipnem lijaku balirke je nameščena naprava za luknjanje plastenk. Pri stiskanju plastenk je stopnja stiskanja nekajkrat boljša če plastenke pred stiskanjem preluknjamo tako da se med stiskanjem iz plastenke iztisne zrak. Zbirni transporter je transportni trak nameščen v kanalu vzdolž celotne sortirne linije.  Po zbirnem transporterju se dovaja material iz medfaznih deponij do balirne stiskalnice.

Celotna tehnologija v sortirnici deluje povezano. Procesi so delno avtomatizirani in delno ročni. Pri tem je del procesa, ki se izvaja ročno vključen v sistem avtomatskega delovanja. Tehnologija je zasnovana fleksibilno, kar omogoča različno tretiranje glede na vrsto vhodnega materiala in glede na zahtevo po sestavi izhodnega materiala. Za doseganje zahtev tehnologije so vse naprave v sortirnici povezane v skupen krmilnik.  V krmilnik so povezani vsi pogoni posameznih naprav. Na sortirni linijo so nameščeni senzorji za kontrolo pretoka materiala in senzorji za kontrolo delovanja posamezne naprave.

Program v krmilniku omogoča delovanje vseh sistemov v več različnih režimih. Pri tem so v program vnesene vse varnostne zahteve, ki preprečujejo delovanje delov sistema ali celotnega sistema, če bi zaradi nepredvidenih dogodkov na kateremkoli delu linije prišlo do zastoja ali nevarne situacije. Proces sortiranja je voden iz komandnega mesta, ki je nameščen tako, da omogoča pregled nad vsemi deli sortirnice. Operater iz komandnega mesta nadzira proces in vključuje delovanje posamezni sistemov sortirnice in izvajanje potrebnih procesov. Naprava deluje tudi popolnoma avtomatsko.

Iz sortirnice prihaja material v več oblikah:
• Baliran material
• Sortirana frakcija  v kesonu (rinfuza)
• Nemagnetne kovine v kesonu
• Železni material v kesonu
• Drobni odpadki v kesonu.

Začasno skladiščenje pred transportom k uporabnikom posameznih materialov je predvideno v samem objektu in na platoju pred zgradbo sortirnice. Dimenzija objekta sortirnice omogoča tudi začasno skladiščenje manjših količin materiala, ki ga je zaradi vremenskih vplivov potrebno skladiščiti v pokritih prostorih.